Tabla lindab sau tigla ?

Lindab sau tigla, ce este mai avantajos? Multi dintre dumneavoastra va intrebati daca sa va acoperiti casa cu tigla sau cu tabla Lindab. Cand spun Lindab nu ma refer neaparat la firma respectiva ci la modelele de tabla ondulata asemanatoare cu susnumita. Iata cateva caracteristici ale fiecarei parti implicate. Tabla lindab este mai usor de montat decat tigla avand o dimensiune mai mare. Este mai usoara ca tigla. Este foarte rezistenta la intemperii (de ex la grindina, vant puternic, lovituri mecanice). Are un aspect placut  si se comercializeaza in foarte multe nuante.

Pretul este asemanator cu cel al tiglei insa trebuie mentionat ca accesoriile sunt cam costisitoare. Se integreaza perfect in orice peisaj cu conditia sa nu fie singura intre 100 de case acoperite cu tigla. Ca dezavantaj principal am gasit ca se pierde foarte mult material la acoperisurile complicate.

Tigla. Acest sistem de acoperis are o vechime de mii de ani. In decursul acestor ani a tot evoluat si s-a perfectionat. Tigla se integreaza foarte bine in peisaj venind si ea cu o mare varietate de culori. Este mai grea ca tabla lindab, deci trebuie ca acoperisul sa fie mai solid.

Asigura o izolatie fonica si termica mai buna ca tabla lindap si rezista mai bine la intemperii gen vant, grindina etc. Vine cu mai putine accesorii care si ele sunt costisitoare. Este relativ la acelasi pret cu contracandidata sa.

Cam acestea ar fi caracteristicile fiecareia, dumneavoastra avand ultimul cuvant in a o alege pe cea potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *