Stilul japonez in amenajarile interioare din tara noastra

Adoptarea stilului japonez de design interior este o practica destul de des intalnita in randul celor care isi amenajeaza sau isi renoveaza locuinta.

Mergand pe principiul ca nicaieri nu e mai bine ca acasa, nu e de mirare de ce fiecare dintre noi cauta sa isi construiasca cel mai frumos spatiu, astfel incat momentul in care ne relaxam in propriul dormitor sau living room sa merite. Ei bine, daca stilurile de amenajari interioare europene sunt deja intalnite si utilizate la scala larga, cele orientale (Orientul Indepartat) sunt mai putin folosite dar sunt vizibil in crestere.

Acestea fiind spuse, in conditiile in care ai nevoie de putina inspiratie pentru amenajarea locuintei tale, suntem aici pentru a-ti prezenta stilul japonez, o categorie a amenajarilor interioare care iti va schimba perceptia asupra a ceea ce numesti acasa.

Stilul japonez se caracterizeaza, mai presus de toate, de cateva aspecte, respectiv: simplitate, liniste, armonie, echilibru si foarte mult spatiu. Daca initial te gandesti ca o camera mica nu poate dispune de acest stil, da-ne voie sa te contrazicem. Intrucat se aseamana in anumite ipostaze cu stilul minimalist, este important de precizat faptul ca eficienta se masoara in numarul mic de elemente integrate in locuinta.

In ceea ce priveste dormitorul, stilul japonez exclude scaunele dar gasim niste canapele cochete. Se utilizeaza foarte multe perne de diferite marimi si culori si saltele, astfel incat interactiunea cu solul sa fie cat mai mare si cat mai redusa in distanta.

Mai mult decat atat, putem vorbi despre un grad mult mai mare de confort, dat fiind faptul ca multi dintre noi isi situeaza picioarele in diferite pozitii care mai de care mai neconforme cu evenimentele la care participa. In incaperile unde stilul japonez este predominant, exista un singur mod in care picioarele se aseaza.

Un alt element caracteristic al stilului japonez este subliniat de iluminat. In mare masura, acesta se obtine datorita abajururilor care cuprind intreaga incapere si o deschid, pe cat posibil. De asemenea, lumina naturala nu se poate compara cu cea artificiala, iar stilul japonez incearca sa o asocieze foarte mult pe ultima cu prima, astfel creandu-se o lumina calda si placuta.

In final, rezultatul abunda in echilibru si armonie, conferind dormitorului tau (si nu numai) o liniste pe care rar o intalnesti, chiar la tine acasa si fara sa iei in calcul spatiul (oricat de mare sau de mic) de care dispui.

Lasă un răspuns