Pretul pietei: manopera rigips structura placare chituire la gata

Sa plachezi cu rigips in interior poate fi cea mai ieftina manopera in comparatie cu tencuirea si gletuirea peretilor. Am studiat aceste preturi la amenajari interioare si exterioare si am stabilit costul actual cu manopera pentru a placa un mp de gipscarton pe structura metalica, tavan si pereti, cat costa sa faci structura dubla sau simpla la tavane si pereti si pretul pentru a chitui pe imbinari rigipsul sau, de ce nu, gletuirea pe toata placa.

Pret structura simpla pereti si tavane gipscarton. Cea mai ieftina varianta de montaj rigips. Se folosesc profile UD si CD si se fac pereti falsi. Pretul pentru un mp este de 30 lei.

Pret structura dubla rigips la tavane si pereti. Pentru case trainice si fara fisuri. Se folosesc profile UD sau CD ori CW si UW. Cost 40 lei pe metrul patrat.

Pret mp de placare la rigips tavane si pereti. Placarea peretilor si a tavanelor cu placi normale, verzi antiumiditate sau rigips fonic are un cost mic, structura fiind partea cea mai costisitoare. Astfel va trebui sa achiti manopera de 15 lei pentru a placa un mp de tavan sau perete.

Pret chituit imbinari rigips. Dupa ce ai placat tavanul si peretii trebuie sa aplici pasta de imbinare pe imbinarile placilor. Costul acestei manopere este de 20 lei mp.

Pret gletuire toata placa de gipscarton. Dupa ce ai chituit imbinarile placilor de rigips trebuie sa aplici un strat macar de glet pe toata placa. Pret gletuit rigips 20 lei mp.

Pret rigips la gata. Daca vrei sa platesti un pret mai mic ar fi indicat sa negociezi lucrarea de montaj gipscarton la gata. Un mp chituit si gletuit pana la amorsa ajunge sa coste doar 70 de lei mp.

Urmatoarea manopera este zugravirea dar pretul acesteia il vei afla intr-o alta postare despre preturile practicate de meseriasi si firmele de constuctii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *