Pret manopera, materiale constructii tencuire, tinci+glet+lavabil casa 1000 mp

Costurile cu manopera pentru a finisa o casa intreaga va dau batai de cap ? Dar costurile cu materialele, ele va fac sa aveti insomnii ? Ati vrea sa stiti cat costa sa tencuiti o casa, pereti si tavane, sa o dati cu tinci, sa o gletuiti si sa o vedeti data si cu var lavabil ? Ei bine am sa va spun mai jos cum si cat as face eu pentru a amenaja o casa cu aceasta suprafata. Retineti ca preturile pentru manopera pot fi mai mici daca este o suprafata mai mare.
In acest articol va voi explica in mare in ce consta amenajarea casei si ce materiale de constructii sunt necesare. De asemenea voi da si un cost estimativ pentru manopera si pentru materialele de constructii necesare.

In ce consta manopera

In primul rand se vor tencui peretii cu mortar format dintr-un amestec de multibat(sau alt material) apa si nisip. Materialul va fi preparat in betoniera pentru a nu se gresi doza si pentru a se amesteca bine inainte de a fi aplicat.  Inainte se va da un sprit ( o tencuiala mai zemoasa dar mai concentrata) dupa care se vor face stalpisorii de ghidaj intre care se va tencui. Tencuiala se va face manual si va dura o saptamana aplicata intr-o echipa de 3 oameni + un muncitor care va prepara materialul. Peste tencuiala va fi aplecat tinci care va astupa micile gaurele si va face peretii mult mai fini pregatiti pentru gletuire.
Manopera pe un metru patrat, avand in vedere suprafata mare, este de 9 lei.
Costul materialelor, incluzand nisip, multibat si tinci va fi undeva intre 3,5 si 5 lei pe metru patrat.
Urmeaza gletuirea peretilor. Gletuirea se va face dupa o pauza de minim 10 zile. Uneori se poate astepta mai mult daca peretii au fost strambi si  s-a incarcat mult. Gletuirea + vopsirea peretilor va dura maxim 17 zile, facuta ca la carte, fara graba.
Gletul va fi aplicat doar armat cu plasa din fibra de sticla. Este bine asa deoarece fisurile nu vor aparea la eventualele cutremure sau miscari ale casei. Doar plasa din fibra de sticla pentru intreaga locuinta va costa 2000 de lei dar merita.
Gletul va fi aplicat in mai multe straturi. Doua de glet de incarcare si un strat de glet de finisaj.
Pe piata exista mai multe solutii de gletuire cum ar fi CT 126 + CT 127 Ceresit, GM 126 + GM 127 Adeplast, Gleturile de la Rimano) Tipul de glet il aleg cei care gletuiesc iar cele enumerate mai sus sunt printre cele mai folosite deoarece sunt de calitate.
Asadar gletuirea a fost aplicata si peretii sunt pregatiti sa fie slefuiti si varuiti.
Manopera la gletuire + slefuire + lavabil va costa 16 lei pe metrul patrat.
Materialele pentru aceasta etapa costa intre 7 si 9 lei pe metrul patrat.
IMPORTANT!
Alegeti dvs materialele ce vor intra la lucrare. Supravegheati lucrarea zilnic sa vedeti daca se respecta procedurile. Daca nu aveti timp cereti constructorului sa faca poze la fiecare etapa in fiecare camera.
Eu de obicei fac poze pe care le inmanez proprietarului, daca doreste, la sfarsitul lucrarii pentru a nu exista discutii.

Si inca un aspect. Aveti grija la muncitorii zonali deoarece fura la greu. Si s-ar putea ca din materialele dvs sa se mai finiseze o casuta.

Asadar, timpul pentru aceasta lucrare va fi de aproximativ o luna de zile cu pauza doar duminica si in sarbatorile bisericesti (daca se cere).

Pretul pentru un metru patrat, doar manopera, va fi de 25 lei. Plata va fi impartita in trei. 1. Avansul inainte de inceperea lucrarii de 20 % din valoarea intregii lucrari. 2. Plata tencuielii cand va fi gata. 3. Plata restului de bani la final.
Sper ca v-am lamurit si ca sunteti mai linistiti. Daca nu veti lucra cu mine tineti cont de informatiile de mai sus deoarece sunt reale. Dar in acelasi timp retineti ca sunt informatii orientative. Orice casa are particularitatile ei si doar la fata locului se poate estima cat mai aproape de adevar cat costa materialele de constructii.

Lasă un răspuns