Panouri solare. Cum sa ai apa calda gratis timp de 9 luni pe an

Unei case frumoase ii sta bine deasupra si cu panou solar pentru incalzitul apei calde menajere. Daca ramai doua minute pe site vei afla tot ce trebuie sa stii despre panourile solare care produc apa calda gratuit, informatii despre costurile cu instalarea, costurile din magazinele care vand panouri solare presurizate si nepresurizate dar si care sunt cele mai bune si ieftine panouri solare de pe piata.

Indiferent daca ai o casa doar cu parter, o casa cu mansarda sau o casa cu etaj, este logic ca vrei sa reduci costurile cu apa calda. Si cum soarele ne ofera gratuit energie, de ce sa nu profitam de acest lucru instalandu-ne panouri solare pe casa?

Daca inca nu ai o casa a ta alege unul dintre proiectele de case de pe acest site si pune-te pe constructia casei. Am prezentat acum cateva zile cum sa alegi un proiect de casa dar si cat costa constructia unei case. Ba chiar am spus si cat dureaza constructia unei case. Ai destule informatii de vazut dar, daca vrei doar sa stii mai multe despre panourile solare eu zic sa ramai focusat pe acest articol.

Tipuri de panouri solare

Panourile solare se impart in doua categorii distincte: presurizate si nepresurizate.

Cele presurizate se folosesc in general de catre cei care au un cazan pe combustibil solid. Panourile presurizate se impart si acestea in doua categorii: plane sau cu rezervorul pe casa. Panourile presurizate plane trebuie cuplate la un boiler cu serpentine pentru a incalzi apa. Toata aceasta instalatie necesita un kit de accesorii care sa faciliteze circularea apei dinspre panoul de pe casa catre boiler. Panourile presurizate cu rezervorul pe casa nu au nevoie de alte accesorii, pot fi folosite asa cum sunt. Si panourile solare presurizate dar si cele nepresurizate pot avea sistemul de incalzire al apei de tipul heat pipe sau cu tuburi vidate. Panourile presurizate nu trebuie neaparat montate la inaltime. Important este sa fie orientate catre soare in cea mai mare parte a zilei.

Panourile solare nepresurizate sunt cele mai intalnite dar si cele mai ieftine. Au avantajul ca nu consuma energie si nici nu trebuie vreun accesoriu pentru a avea apa calda in locuinta. Functioneaza pe principiul caderii apei si din acest motiv trebuie sa fie mai sus fata de consumatorii de apa calda.

Cum sa alegi panoul solar potrivit

In primul rand trebuie sa tii cont de numarul de membri ai familiei tale care vor folosi apa calda facuta de acest panou solar. Majoritatea instalatorilor recomanda 40 de litri de apa/persoana consumul. Deci, daca sunteti trei mambri in casa, iti trebuie un panou de 120 de litri.

Preturi panouri solare

Evident, esti interesat de pretul pentru un panou solar pentru incalzirea apei calde. Am o veste buna pentru tine; se gasesc pe piata panouri solare incepand de la 900 de lei si ajungand chiar si cu 4000 de lei. Totul depinde de tipul de panou, de suprafata acestuia si de cantitatea de apa incalzita. Nu trebuie sa neglijezi si costul cu montajul unui panou solar deoarece si aici trebuie sa platesti intre 500 si 1500 de lei.

IMPORTANT! Daca vei cumpara doar panoul solar simplu asta nu iti va garanta ca si vei avea apa calda. De regula este nevoie si de alte accesorii, mai multr sau mai putine, in functie de tipul panoului. Iti recomand sa te informezi temenic inainte de a cumpara un panou solar pentru apa calda.

Lasă un răspuns