Idei de amenajare a fatadelor pentru case mici si mari

Fatada reprezinta partea cea mai importanta a unei case, in special atunci cand se are in vedere impactul vizual. Intrucat nicio casa nu se asemana cu alta, nu este de mirare de ce, de multe ori, ne dorim ca fatada sa fie punctul de real impact. In multe cazuri, aceasta reuseste sa ne transpuna intr-un cadru mediteranean, intrucat ne face sa cunoastem adevarata modalitate prin care sa ne punem casa si intreaga locuinta in valoare.

Din articolul precedent despre amenajari fatade ai putut afla ca diferentele dintre culori trebuie sa se realizeze linistit, intr-un curs lin, astfel incat trecerea sa nu fie brusca si sa afecteze vederea. Ramai cu noi pentru a descoperi alte cateva idei de amenajare a fatadei pentru o casa cu parter, mansarda sau etaj. Nu uita nici de frumoasele proiecte de case de pe blog! Sau de pozele cu fatade urbane postate acum cateva zile!

Iata niste poze cu case frumoase:

 

Fara dar si poate, culoarea este un detaliu extrem de important pentru orice casa. In cazul in care vrei sa pui fatada in evidenta, poti face acest lucru printr-o culoare distincta si, in acelasi timp, una care ar putea sa incrusteze esentialul:

  • Natural – pentru un aspect rafinat, te poti indrepta spre culorile naturale, respectiv cele de pamant, cum ar fi: bej, maro, gri etc. Aditional, partea de la etaj (in cazul in care casa detine balcon) poate cuprinde un albastru inchis, care sa puna in evidenta intreaga constructie si sa-i dea un plus de valoare;
  • Clasic – bineinteles, in anumite situatii nuantele clasice si combinatiile prestabilite pot fi folosite fara mari probleme. Pentru acest lucru, trebuie sa iei in calcul ca este imperios necesar sa te orientezi spre nuante clasice, astfel incat casa ta sa nu fie prea incarcata;
  • Note de accent – cele mai frumoase dintre case se bucura de o combinatie perfecta de culori, cea accentuata fiind desfasurata sub ferestre, astfel incat acestea sa poata iesi in evidenta intr-un mod rafinat si elegant.
  • Portocaliu – in ciuda faptului ca in interiorul casei aceasta culoare se foloseste doar cu anumite reguli, portocaliul poate crea o ambianta perfecta si o liniste interioara foarte placuta, imediat ce se dispune de-a lungul intregii cladiri.
  • Gri – fiind situat la limita dintre clasic si modern, o casa cu mansarda avand fatada gri ar putea sa atraga foarte usor atentia intr-un mod discret, nefiind neaparat nevoie sa se utilizeze nuante puternice si pregnante. In realitate, rezultatul va fi cel scontat cu minim de efort si buget, iar proprietarul va fi mandru ca detine o cladire atat de impunatoare.

 

Lasă un răspuns