Hidroizolatie Duraziv DF 45 latex flexibil + mortar Duraziv PM 45

Tehnicile de hidroizolatie avanseaza foarte rapid si este absolut obligatoriu ca in spatiile umede sau predispuse la umiditate sa se aplice o membrana hidroizolanta. Astazi va voi prezenta o combinatie intre doua produse de la Duraziv : DF 45, un latex flexibil, amestecat cu mortar hidroizolant Duraziv PM 45. In beciuri, pe socluri, pe zidaria umeda, in camine si piscine, in bai si bucatarii, pe terase si balcoane,  si in alte spatii unde apa nu este dorita, combinarea acestor doua produse si aplicarea acestora conform indicatiilor producatorului vor da rezultate extraordinare.

Latexul flexibil DF 45 se gaseste la bidoane de plastic. Un bidon de 8 litri trebuie amestecat cu un sac de Duraziv PM 45. Amestecarea se face exact ca la prepararea unei sape autonivelante. De fapt chiar asa se si aplica daca avem de turnat hidroizolatie pe pardoseli. Pentru a aplica acest sistem de hidroizolatie pe pereti putem folosi bidineaua, gletiera sau, pe supafetele denivelate cum ar fi peretii pe care a fost aplicat un sprit de tencuiala, putem folosi mistria si canciocul ca si cand am aplica un lapte de ciment sau un sprit de tencuiala.dura

 

Mortarul hidroizolant Duraziv PM 45.

Se gaseste la saci de 25 kg si seamana cu ceilalti saci de adezivi de pe piata. Continutul acestui sac se amesteca culatexul flexibil DF 45 cu ajutorul unui mixer si se aplica conform metodelor prezentate mai sus pe zonele vizate.

Pentru a avea bune rezultate este necesara aplicarea a minim doua straturi de hidroizolatie. Aplicarea nu trebuie sa fie in acelasi sens in cele doua etape. O data se aplica cu miscari verticale si a doua oara se aplica cu miscari orizontale. Trebuie sa se obtina un strat de minim 3 mm pentru a obtine o suprafata perfect rezistenta la apa..

De mentionat la aceasta metoda de hidroizolatie este si faptul ca poate fi aplicata pe suporturi umede. Veti constata cu surprindere ca dupa cateva zile va absorbi apa din interior si o va scoate in exterior.

Inca o observatie importanta pentru dvs. Daca aveti placari ceramice in exterior si nu sunteti dispusi sa folositi un adeziv scump cum este Ceresit CM 17 ati putea amesteca un adeziv obisnuit cu latexul flexibil DF 45. Veti obtine un strat suport ceramic flexibil si durabil. Puteti adauga si apa in DF 45 daca doriti sa il mai inmuiati.

La finalul acestui articol va avertizez sa lucrati cu haine mai vechi si sa va protejati mainile si ochii. Tot ce atinge acest sistem de hidroizolatie nu se mai poate spala sau curata.

Un comentariu

  1. Buna ziua, am un soclu peste cota 0 pe care vreau sa il hidroizolez dar am dubii legate de ce material sa folosesc cersit cr 65, duraziv pm 45., sau primus mhf 81., apoi sa il dau cu decorativa mozaicata. Precizez ca soclul nu are hidroizolatie sub cota 0 si datorita infiltratiilor decorativa veche s-a exfoliat.Multumesc

Lasă un răspuns