Gresie sau parchet in dormitor

Gresie sau parchet in dormitor? Am avut si eu aceeasi dilema. Si pentru ca nu stiam ce sa aleg am cautat sa ma documentez. Pe la prieteni, pe net, pe la cei care au mai facut si cu una si cu alta. Iata ce am concluzionat. Gresia in dormitor nu e o idee rea. Este chiar interesanta. (Pana la urma chiar eu mi-am pus gresie in dormitor ) Ofera un aspect inedit camerei ,mai ales daca este placata cu vreun model anume sau camera este mai mare.

Totusi daca locuiti la casa si nu aveti incalzire prin pardoseala nu e prea comod pentru ca tine rece. Mai ales daca aveti copii mici. Daca aveti apartament la bloc si nu e la parter este chiar bine. Mai are si avantajul ca se intretine usor si este oarecum mai rezistenta la zgarieturi. Chiar si la loviturile mai puternice rezista (daca a fost pusa corect).

dormitor-alb-cu-parchet-nuc

Parchetul in dormitor este ceva obisnuit la noi in tara. Vezi fotografii design dormitor. Si adevarul e ca ii da un aspect foarte primitor dormitorului.

Parchetul asigura o izolatie termica mai buna decat gresia si poate fi montat si demontat de mai multe ori(ma refer aici la parchetul care nu este lipit de pardoseala). Si parchetul se intretine destul de usor  dar trebuie ferit de umiditate si de loviturile mecanice. Este destul de sensibil la zgarieturi. Fata de gresie are o durata de viata mai scazuta.

Daca o gresie buna rezista de la 10 ani in sus parchetul dupa 5 ani incepe sa dea semne de oboseala. Daca cumva ati pus un parchet de proasta calitate si aveti mai multi membrii ai familiei care frecventeaza dormitorul veti observa ca dupa un an va incepe sa se toceasca.

Sfatul meu este ca orice ati pune in dormitor sa fie de calitate.

 

Lasă un răspuns