De ce sa alegi o gresie lucioasa

Cand vezi zeci de modele de gresie in magazinele cu specific de design interior, ce ne incanta cu preturi atractive numaidecat atunci cand le calcam pragul, este destul de dificil de ales tipul de gresie dorit. Mai ales ca nu putem placa aceeasi gresie pete tot, de cele mai multe ori. Azi voi incerca sa te conving sa alegi un model de gresie lucioasa in locuinta ta.

Indiferent ca vorbim de sufragerie, dormitor, baie, bucatarie sau hol, gresia lucioasa, sau mata, este un concurent serios al parchetului. Fiind atrasi de culori frumoase, modele atractive si mai putin materialele din care este fabricata gresia, deseori calcam in micile capcane pe care vanzatorii respectivi ni le ridica (voluntar sau involuntar). Dar depinde doar de noi sa ne asiguram ca teoria este cunoscuta de acasa si astfel, doar practica mai trebuie descoperita si pusa in aplicare. In zilele noastre, exista o multitudine de tipuri de gresie din care putem alege. Acestea fiind spuse, in situatia in care esti in cautare de inspiratie si de punere  a unor ganduri si idei in practica, ramai pe aproape pentru a descoperi principalele motive pentru care ar trebui sa alegi gresia lucioasa!

Gresia lucioasa are o rezistenta sporita. Spre deosebire de alte tipuri de gresie, cea lucioasa are o caracteristica foarte avantajoasa pentru orice incapere, respectiv faptul ca rezista foarte bine la traficul regasit in interiorul apartamentului si, pe de alta parte, nu se sparge atat de usor. Fara dar si poate, gresia lucioasa te va ajuta sa pastrezi intact aspectul holului ,care este cea mai importanta camera din casa ta.


Gresia lucioasa este foarte usor de curatat. Tot ceea ce ai nevoie este un mop confectionat din fasii de laveta sau material de bumbac. In cazul in care nu il ai intotdeauna la indemana, ai intuit bine – acest timp de gresie poate fi curatat doar cu un servetel sau prosop, iar luciul va reveni rapid la viata! Pe scurt, efortul depus va fi cu mult diminuat, intrucat intregul proces este simplu, usor si rapid de pus in aplicare de oricare membru al familiei.

Placarea gresiei lucioase se face si fara distantieri. Multe alte tipuri de gresie necesita, in mod expres, utilizarea distantierilor. Nu doar timpul pierdut realizand acest proces, cat si costurile cu montajul reprezinta doua dezavantaje masive, cand vorbim despre placarea placilor de gresie.

Cu toate acestea, etapele nu sunt aplicabile si gresiei lucioase, intrucat acest tip este fiabil a fi placat fara distantieri  Pe scurt, placile de gresie lucioasa pot fi aplicate chiar de tine, fara a avea nevoie de ajutorul unui specialist – lipsa distantierilor este motivul!

Lasă un răspuns