Este bine sa se placheze polistiren in interior ?

O sa incep o confruntare intre  DA si NU,intre avantajele placarii de polistiren in interiorul locuintei si  dezavantajele placarii de polistiren in interior.Batalia este dura si nu se stie care dintre  argumente vor fi mai convingatoare .Sa va puneti sau nu polistiren la interior. Sa inceapa lupta !

Da ,vreau sa plachez polistiren in interiorul casei mele pentru ca…

In primul rand, polistirenul ,fie extrudat,fie expandat sau poate grafitat,izoleaza termic.Asta este calitatea numarul unu care atrage pe toata lumea.Lumea vrea caldura multa cu bani putini.Ei bine asta face placarea cu polistiren la interior;Tine caldura inauntru cat mai mult, bineinteles  si cu ajutorul  ferestrelor cu geam termopan.

De regula la interior se placheaza un polistiren mai subtire,pentru a nu afecta spatiul locuibil.Recomandarea mea este sa cumparati polistiren de 2 sau 3 cm extrudat.Acest tip de polistiren este mai dens,mai dur si ofera aceleasi calitati ca si un polistiren expandat mai gros.

Placarea in interiorul unei camere a izolatiei cu polistiren poate asigura si o buna izolatie fonica.Pe de alta parte cu polistiren se pot indrepta peretii strambi din interior.Este usor de placat si se poate face in regie proprie fara a se mai apela la un mester.

Nu, nu vreau sa plachez polistiren inauntru pentru ca …

Polistirenul placat in casa nu permite respiratia peretilor si exista riscul sa apara mucegai intre polistiren si perete.Pe deasupra este destul de toxic pentru ca etanseaza camera prea bine iar dioxidul de carbon emanat de respiratie si de aparatele electrocasnice, nu poate iesi.Daca placam polistiren in interior o sa luam din spatiul camerei asa ca mai bine placam la exterior.

avantaje si dezavantaje polistiren la interiorPolistirenul este fragil si se poate sa crape sau sa sara bucati de tencuiala la socuri si lovituri aplicate peretilor..Pe deasupra poate lua foc si nu se vrea asta.Polistirenul ,mai ales cel extrudat este destul de scump si o amenajare de dormitor cu polistiren  costa dublu fata de o simpla gletuire a peretilor.

Concluzii despre a placa sau nu polistiren la interior

Toate acestea fiind spuse va invit sa dati un scor la confruntarea dintre DA si NU.Dvs ce ati face,ati placa la interior polistiren?

Lasă un răspuns