De ce sa construim un dormitor la mansarda

Mansarda este un stil de amenajari interioare nou pe piata constructiilor. Imi aduc aminte ca acum 10 ani nu auzeai pe nimeni sa isi doreasca un dormitor la mansarda. Pe cand acum….cam se poarta. Mansarda se poate amenaja atat intr-o casa veche, care are podul spatios dar si intr-o casa noua. Cine isi construieste acum o casa si nu isi lasa loc de mansarda o sa regrete mai tarziu. Din acest motiv mansarda trebuie luata in calcul si amenajata acum.

Cum amenajam dormitorul la mansarda

Este forte simplu si o puteti face si dvs daca va inspirati un pic si de pe internet. Manasardarea se face izoland intai bine de tot cu vata minerala apoi cu placi de rigips. Placile de rigips se prind pe structura de lemn sau structura metalica. Eu va recomand structura metalica. Lemnul, in timp lucreaza si exista riscul sa se onduleze. Si nu cred ca vreti un dormitor crapat amenajat la mansarda. Desigur ca puteti face si o baie la mansarda daca tot ati facut un dormitor dar asta depinde de buget.

In principiu cam astea sunt materialele de constructii de baza pentru amenajarea mansardei. Totusi daca vreti sa dureze si sa nu apara crapaturi amenajati-va mansarda dupa schema urmatoare:

-Vata minerala cu folie anticondens

– Structura metalica din CD-uri si UD-uri

– Placi de rigips de 12,5 mm

-Glet pe imbinari armat cu plasa de rigips

-Glet pe toata suprafata placii de rigips armat cu plasa din fibra de sticla.

Urmati pasii acestia si o sa fie bine.

Cat costa sa amenajam un dormitor la mansarda

In functie de suprafata pe care o aveti va puteti face calculul singuri. Prospectati piata si aflati pretul la vata minerala, la profilele metalice CD si UD, la rigips, la glet, la plasa din fibra etc. Mai vor fi si cheltuieli neprevazute sau complementare mansardei. Ma gandesc ca o sa va trageti o priza undeva, poate un geam termopan pentru mai multa lumina. Nu puteti sti cu exactitate.

Mai intra aici si costul cu manopera la mansarda. Ca si punct de reper un metru patrat de rigips la gata placat la mansarda, deci cu tot cu glet si cu var, sare de 30 de lei. Poate o sa aveti usi de montat, parchet laminat cu siguranta. Toate costurile astea se vor aduna si la pretul final o sa fie mai mari fata de orice calcule facute anterior. Dar se merita pentru ca sunt o multime de avantaje pentru a va amenaja un dormitor la mansarda.

Avantajele amenajarii unui dormitor la mansarda

Este mult mai ieftin sa mutati un copil sau doi la mansarda, in propriul dormitor, decat sa le construiti dormitoare de la fundatie. In plus, mansarda o puteti amenaja in orice perioada a anului si intr-un timp foarte scurt. Eu, de exemplu, pot amenaja o mansarda, fara baie, cu rigips la gata si parchet, in 12 zile lucratoare. Ma refer aici la o mansarda de peste 150 mp amprenta.

O mansarda este foarte calduroasa daca este izolata cu vata corespunzator. Pentru copii este o placere sa locuiasca la mansarda iar pentru dvs. este bine ca ii stiti in siguranta acolo sus.

Lasă un răspuns