Cum se placheaza gresie pe sapa autonivelanta

placare gresie pe sapa autonivelanta

Citind pana la sfarsit o sa intelegeti de ce trebuie gresia placata pe sapa autonivelanta si nu pe sapa simpla. In orice caz,daca va decideti sa placati gresie pe sapa este musai sa fie sapa autonivelanta ca sa va iasa treaba bine. Desigur ca se poate placa si gresie pe sapa simpla dar trebuie indeplinite anumite conditii si trebuie avuta o oarecare experienta. Si cum dvs  sunteti incepatori in montajul gresiei va recomand sa turnati sapa autonivelanta inainte de a placa gresie.

Sa vedem ce scule sunt necesare pentru placare gresie pe sapa simpla sau autonivelanta

Avand in vedere ca sunteti incepatori in domeniu nu va trebuie neaparat scule profesionale pentru placarea gresiei. Mai ales ca nu le veti folosi intensiv, va recomand scule la preturi rezonabile care sa va ajute in placarea gresiei.Intr-o ordine aleatorie enumar sculele necesare pentru placarea gresiei: bormasina cu melc pentru amestecarea adezivului, mistrie pentru a lua material din galeata, gletiera cu zimti drepti sau conici de 10 mm pentru a intinde adezivul uniform pe sapa, un spaclu pentru a curata materialul iesit surplus printre rosturi, ruleta pentru masuratoare, marker pentru a da semn pe placa de gresie si nu numai, ciocanel de cauciuc pentru a regla placile in adezic, boloboc mic si boloboc mare, un cleste pentru a rupe bucatile mici de gresie ramase dupa taiere, masina de taiat gresie si faianta manuala sau electrica, polizor cu disc diamantat pentru decupaje in placile de gresie, freze pentru atasarea la bormasina pentru a da gauri rotunde unde este nevoie,

Cum se incepe placarea gresiei pe sapa autonivelanta

Presupunand ca ati turnat inainte cu cateva zile sapa autonivelanta si ca terenul este pregatit, o sa incepem sa masuram camera pentru a incadra bine placile de gresie si pentru a avea pierderi cat mai mici. De regula se lasa  placile mari in zonele cele mai vizibile(sunt si unii care impart straifurile geometric, taind la geru din gresie dar uitand ca in camera respectiva va veni si mobilier) iar straifurile se lasa in locurile mai putin vizibile. Mai jos va prezint un desen detaliat despre cum se incepe sa se monteze gresie pe sapa de nisip sau autonivelanta.incepe sa montezi gresie

Inainte de toate se matura bine suprafata si se amorseaza, lasandu-se la uscat cel putin doua ore. Apoi se masoara camera si se imparte gresia ca in desenul de mai sus astfel incat bucatile intregi sa fie in locurile vizibile si circulabile. Puteti chiar sa intindeti un rand de gresie la rece, fara adeziv, pentru a va da seama cum o sa vina.

Dupa ce ati vazut cum o sa vina asezata gresia preparati adeziv si cu ajutorul gletierei cu zimti intindeti-l cam cat un rand de gresie dupa care incepeti sa placati gresia. In acelasi timp, daca doriti, puneti distantiere intre placi si cu un boloboc mare verificati si reglati planeitatea. Atentie…nu va uitati neaparat la bula pentru ca sapa este dreapta, uitati-va ca placile sa nu fie denivelate si placati-la la piele cat mai aproape de sapa. Cu un ciocanel de cauciuc bateti unde este necesar. Zaboviti mai mult la primul rand pentru ca este cel mai important.

Odata placat primul rand de gresie pe sapa este cazul sa porniti cu urmatorul si apoi cu urmatorul pana ajungeti la final. PS. Articol, scris in 2013.

Lasă un răspuns