Cum se gletuieste o camera data cu glet sau vopsea

Cum se gletuieste o camera veche. O camera veche, gletuita, inseamna in constructii cam cum e vazuta o Dacia intr-o parcare. Pentru a gletui o camera veche  din nou, cu materiale de constructii moderne, trebuie urmati urmatorii pasi:

1.Curatati peretii de var, vopsea, gletul vechi… etc pana ajungeti la stratul de tencuiala. Daca se curata greu amorsati si dupa o ora ar trebui sa se curete mai bine. Daca totusi nu se curata si considerati ca vechiul glet trebuie dat jos pana la tencuiala luati o lampa pe gaz (se foloseste de catre instalatori la lipirea tevilor) si pulverizati peste perete. Ar trebui sa sara stratul de glet vechi. Aceeasi metoda o recomand si la curatarea vopselei de pe peretii din apartament.

2.Amorsati peretele. Dupa o ora, maxim doua amorsa se va usca.

Hol de apartament

3.Aplicati primul strat de glet armat cu plasa de fibra de sticla. Neaparat trebuie sa armati peretii cu plasa de fibra de sticla. Multi mesteri care lucreaza in constructii cam uita de acest aspect si de aceea apar crapaturi si/sau se umfa peretii dupa cateva luni de la renovare. Primul strat de glet se aplica in felul urmator:  Se intinde gletul pe perete cam cat intentionati sa intindeti plasa(puteti sa puneti si din bucati mai mici, nu este nici o problema)apoi aplicati plasa si o neteziti cu gletiera dupa care mai aplicati un strat de glet peste. Cam asta inseamna primul strat de glet.

4.Dupa 24 de ore sau dupa ce primul strat sa uscat complet se poate aplicaal doilea strat de glet. Pentru o mai buna planeitate a peretilor al doilea strat se aplica in sens invers fata de cum am aplicat primul strat. De exemplu daca primul strat a fost dat pe orizontala al doilea va fi dat pe verticala.

5. Dupa ce al doilea strat de glet sa uscat complet(poate dura de la 24 pana la 48 de ore in unele cazuri)se razuie darele lasate de gletiera cu un spaclu si se poate aplica si stratul trei de glet. Stratul trei de glet se numeste si Finisajul. Dupa ce finisajul sa uscat se pot continua si celelalte operatiuni necesare la zugravirea unei camere.

Astfel se gletuieste o camera veche.

Un comentariu

  1. ce este lampa pe gaz si cum adica sa pulverizez pe pereti?

Lasă un răspuns