Cum se aplica tencuiala decorativa

Tot ezit sa va prezint un articol despre aplicarea tencuielii decorative pe fatada datorita faptului ca ati putea da gres si poate ati da vina pe mine Ā šŸ™ . Dar fiindca tot primesc in privat intrebari despre acest fapt am sa va prezint in continuare cum trebuie sa faceti pentru a aplica tencuiala decorativa pe fatada si sa iasa si treaba buna. Doar sa memorati sfaturile de mai jos pentru ca de ele depinde daca va iesi sau nu frumoasa fatada dumneavoastra. Tencuiala decorativa se aplica foarte usor, asemeni gletului dar mai usor decat acesta. Important este ca vremea sa tina cu dumneavastra si stratul suport sa fie pregatit corespunzator. Asadar sa incepem cu pregatirea suprafetei.

Pregatirea fatadei inainte de a da cu structurata. Daca este fatada placata cu polistiren trebuie ca aceasta sa fie plana si fara dare. De obicei meseriasii dau decorativa pe polistiren pe care s-a dat doar un strat de adeziv dar eu va recomand sa dati doua straturi de adeziv pe polistiren. Probabil ca ati vazut fatade cu decorativa care, atunci cand soarele bate direct in ele, isi arata atat diblurile cu care polistirenul a fost prins de zid cat si imbinarile placilor de polistiren. Aplicand doua straturi de adeziv veti scapa de aceasta problema.

Dupa ce v-ati asigurat ca aveti o fatada plana, nivelata bine si perfect uscata este momentul sa treceti la urmatorul pas care este aplicarea amorsei. Amorsa are un rol crucial in aceasta manopera si trebuie sa fie la culoarea pe care o va avea decorativa. O puteti cumpara si colora tot de unde cumparati galetile de tencuiala decorativa. O veti aplica cu un trafalet si o veti lasa minim 24 de ore ca sa se usuce.

amorsa tencuiala decorativa

Terenul fiind pregatit nu mai ramane decat sa incepem aplicarea. Dar nu inainte de a respecta conditiile climatice de care depinde soarta fatadei. Si nu inainte de a izola cu folie si banda de hartie cam tot ce nu doriti sa fie atins de aceasta tencuiala, care se intareste si nu se mai desprinde. Pentru ca este cauciucata si siliconata si naiba mai stie ce contine, dar esential e sa retineti ca odata intarita nu se mai curata.

In primul rand nu trebuie sa fie cald afara. Cel mai bine va mobilizati si la ora 5 dimineata incepeti treaba. Nici vantul nu trebuie sa bata. Soarele nici atat. Si trebuie sa va asigurati ca in urmatoarele cateva ore nu va ploua. Cel mai bun timp pentru aplicare este maxim pana la ora 10 ziua in timpul verii si poate ajunge pana la amiaza daca este toamna si sunt nori pe cer. Asadar tineti minte : nu vant, nu soare, nu ploaie.

tencuiala structurata aplicare

Cum se aplica tencuiala decorativa pe fatada. Desfaceti galeata si o amestecati cu un mixer la turatie mica. Unii producatori recomanda sa puneti apa in ea dar si daca nu puneti nu Ā este problema.

Incepeti aplicarea cu miscari regulate pana cand terminati un perete.(cand este un perete mare trebuie sa fie doi insi care sa aplice.) . Pentru a aplica structurata pe fatada veti folosi o gletiera din inoxĀ care sa fie flexibila. In spatele dumneavoastra trebuie sa fie altcineva care sa driscuie tencuiala. Pentru driscuire se va folosi o gletiera din plastic. Retineti ca doar o singura persoana poate driscui tencuiala structurata. Daca driscuie doi insi o sa iasa rau pentru ca nu se compara o mana cu alta. De obicei ce lasa un avans de un metru celui care aplica. Driscuiala este cea mai importanta deoarece de ea depinde aspectul fatadei. Sunt mai multe moduri de driscuire, enumar aici decorativa plouata, decorativa scoarta de copac, decorativa bob de orez sau decorativa driscuita rotund.

decorativa scoarta de copac

Referitor la consumul de tenuiala decorativa pe mp trebuie sa stiti ca nu este acelasi ca cel scris pe galeata. Luati in plus cca 20 % pentru a nu fi nevoie sa bateti drumul sa cumparati alta. Si pe deasupra mai exista riscul ca sa nu iasa aceeasi nuanta.

Nu uitati ca rezultatul final depinde de conditiile enumerate mai sus dar, nu trebuie sa negljam, calitatea finala a fatadei depinde si de producatorul de tencuiala decorativa. Una este sa dai cu Danke si alta e sa dai tencuiala decorativa structurata Savana sau Caparol. Alte mari cunoscute mai sunt siĀ Adeplast, Ā Baumit, Policolor, Apla, Weber si, bineinteles, Ceresit.

La final va spun avantajele unei fatade cu decorativa. Sunt clare si se vad cu ochiul liber. Pe langa aspectul estetic, net favorabil fata de o fatada clasica cu tinci mai trebuie sa stiti si ca apa nu se poate infiltra si ca o puteti spala cu fortunul cu jet de apa. Daca nu va mai place culoarea peste ani o puteti varui cu lavabil fara probleme. Mai ar fi faptul ca este flexibila si astfel resista la crapaturi. Spor la aplicare. Daca v-a fost util puteti da un like mai jos drept multumire. Numai bine.

4 comentarii

  1. se poate alilca pe suprafata deja vopsita cu lavabil de exterior?

  2. Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca se pot da doua straturi de tencuiala decoratica daca nu a iesit bine ??

  3. Referitor la intrebarea precedenta ce se mai poate face daca nu a iesit bine

Lasă un răspuns