Cum sa faci economie la constructia unei case

Cum sa faci economie reala  la constructia unei case fara sa faci rabat de la calitate ? Cele 5 sfaturi care va vor lasa cu bani in portofel. 1.Inainte  sa incepeti constructia unei case informati-va  temeinic despre tot ceea ce implica acest lucru. Ma refer aici la documentatie (se stie ca in romanica trebuiesc foarte multe hartii), la pretul materialelor, la pretul manoperei. Daca stiti ce documente si de unde sa le luati nu o sa mai pierdeti  timp alergand din stanga in dreapta, din birou in birou. Este indicat sa va faceti o lista cu toate locurile unde trebuie sa mergeti  si sa le taiati atunci cand ati terminat. Astfel veti avea un triumf la sfarsitul zilei vazand taieturile de pe lista si le veti aborda pe celelalte cu mai multa energie.etape-constructia-unei-case

Pretul materialelor reprezinta 50% din costul total al casei. Cautati materiale la mai multe depozite. Luati de exemplu  pretul la fier si vedeti unde este mai ieftin. Daca ati gasit fier mai ieftin intr un loc cumparati de acolo. Daca ati gasit caramida in alt loc mai ieftin decat de unde ati luat fierul nu ratati ocazia. Nu fiti comod sa le cumparati pe toate dintr-un singur loc. De obicei la magazinele de constructii iti dau cateva materiale ieftine, ca sa te atraga iar pe restul la supra pret scotandu-si astfel parleala. Fiti istet si luati doar ce e avantajos.

Pretul manoperei are o pondere de 35% din costul total al locuintei. Nu luati prima firma sau prima echipa pe care o intalniti in cale si gata…bateti palma. Discutati separat cu mai multe echipe(firme)  fara sa le spuneti  ca ati mai vorbit cu altcineva. Facetii sa creada ca sunt singurii la care ati apelat si spunetile sa va faca o oferta . Luati-va  timp de gandire si intre timp comparati-le preturile. Nu ii luati pe cei mai ieftini mai uitati-va  si la fata lor. Dupa ce in sfarsit v-ati hotarat, cheamatii si spuneti-le oferta dvs. Oferiti mai putin decat au cerut dar nici mai putin decat cei ce v-au luat cei mai ieftini. Spuneti-le in amanunt ceea ce vreti sa va  faca de banii aceia. Nu va culcati pe o  ureche ca au zis ca o fac la cheie . La cheie poate fi si foarte prost. Sau nu stabiliti sa fie la rosu si ei sa nu va faca si acoperisul. Poate dvs ati inteles ca si el ar trebui facut. Stabiliti de la inceput totul ca sa nu existe discutii contradictorii ulterior.

Asta este primul sfat despre cum sa faceti economie reala la constructia unei case. Cititi si al doilea sfat.

Lasă un răspuns