Cum sa amenajam gradina casei intr-un mare stil

In articolul acesta veti gasi cateva sfaturi foarte pretioase si bune de pus in practica la amenajarea unei gradini. Dupa cum bine stiti, gradina casei, este foarte importanta si trebuie amenajata cu multa pricepere pentru a maximiza fiecare centimetru patrat. Pentru a va veni in ajutor am cautat cele mai importante elemente care dau viata unei gradini frumoase. Iata care sunt elementele indispensabile la amenajarea unei gradini:

Foisorul de gradina. In timpul zilelor toride este cel mai bun prieten al dumneavoastra. Exista sute de modele de foisoare de gradina, care de care mai interesante. Iata doar doua modele:

 

foisor

foisor1

Gratarul de gradina. Orice zi libera poate fi transformata intr-un festin culinar daca dispuneti de un gratar in curte. Dintre sutele de modele de gratare de gradina poate gasiti unul care sa va placa. Daca nu sunteti pretentios nici nu trebuie sa apelati la un mester pentru a-l construi deoarece gasiti gratare de gradina si la marile magazine de materiale de constructii. Totusi nimic nu se compara cu unicitatea unui gratar construit in curtea casei de catre un mester priceput. Puteti alege sa il construiti din piatra naturala, din caramida aparenta, din caramida de samota sau din caramida placata cu faianta. Iata doua modele mai atragatoare de gratare de gradina:

gratar

grratar

Pavaje cu pavele. Aleile betonate sunt de mult amintire. Acum este la moda ca aleile sa fie pavate cu pavaj din pavele. Sunt zeci de modele de pavele in zeci de forme. Si avem si avantaj financiar optand pentru pavarea curtii deoarece este mai ieftin si mai practic. Mai jos aveti doar doua modele de pavaj care vor face amenajarea unei gradini sa fie un vis frumos :

Fantani si cascade din piatra. Un mod de a amenaja gradina foarte special. Daca doreati sa va surprindeti musafirii cu ceva mai putin intalnit puteti incerca sa construiti o fantana de gradina care imita o cascada. Investitia nu este mica dar la final veti avea peisaje naturale.

Arbori ornamentali. Cea mai intalnita forma de infrumusetare a gradinii este plasarea de arbori ornamentali din diferite specii in zonele cheie ale gradinii. Astfel, fie vara sau iarna, veti avea mereu verdeata in curte.

Lasă un răspuns