Cum aleg piesele de mobilier pentru casa

Fie ca renovezi, fie ca iti amenajezi o casa noua, trebuie sa acorzi o mare importanta pieselor de moblier din fiecare incapere. Inainte de a face orice tip de alegere trebuie sa te gandesti la ce vor servi piesele de mobilier si unde vor fi acestea plasate. Si numeroase sunt criteriile care intra in joc atunci cand vine vorba despre alegerea unui mobilier care sa fie adaptat gusturilor dar si posibilitatilor pe care le ofera spatiul. Pentru a gasi piesele de mobilier potrivite trebuie sa te gandesti la identitatea fiecarei incaperi. Si personalitatea fiecarui membru al familiei trebuie luata in considerare atunci cand doresti ca noua mobila din casa sa fie placuta da toata lumea. O mica sedinta de familie este foarte utila in acest caz.

Alegerea mobilierului in functie de incaperea in care va fi asezat

Livingul. Este un loc in care se aduna toata lumea deci ai nevoie de o masa rotunda sau ovala si poti miza pe modele din sticla, lemn sau din piele. Pentru a personaliza stilul poti sa te joci cu diferite ambiante sau stiluri. Canapeaua trebuie sa fie si ea cat mai
confortabila.

Locul de luat masa. Poate sa fie legat de bucatarie sau de living. Trebuie sa faci in asa fel deci incat sa respecti o anumita armonie intre culorile si materialele alese. Cea mai buna alegere aici – mobilierul din lemn dur.

Bucataria. Cuvintele de ordine de aici trebuie sa fie functionalitatea, practicitatea dar si estetismul. Trebuie sa tii cont de ele atunci cand iti alegi dulapurile, rafturile sau blatul.

Dormitorul. Indispensabile aici sunt patul si tablia sa, mobilierul precum noptiera sau dressing-ul, dar si masuta de toaleta.

In ceea ce priveste materialul, trebuie sa alegi lemnul masiv pentru nobletea sa, pentru caracterul sau ecologic si durabilitatea sa in timp. Si atunci cand nu prea ai spatiu cel mai bine ar fi sa mizezi si pe dulapul care se transforma in pat. A devenit din ce in ce mai cautat in ultima vreme de catre cei care au o problema cu spatiul din dormitor.

Baia. In afara de obiectele sanitare, o baie trebuie sa aiba un dulap cu oglinda pentru lucrurile tale, un dulap sub chiuveta, etc.

Alte trucuri de alegere a mobilierului din locuinta

mobilier idei amenajari

Alege culori preferate de intreaga familie. Tine cont de designul interior al locuintei si completeaza-l cu mobila de calitate. Gandeste-te ca faci o investitie pentru cateva zeci de ani cu mobila din casa si de aceea trebuie sa cantaresti cu atentie optiunile.

Nu incarca incaperile cu mobila inutila. S-a dus vremea in care fiecare camera gemea de mobila. Acum se poarta simplu, aerisit.

Si un ultim sfat este in legatura cu pretul mobilierului dorit. Cu putina rabdare poti face o afacere buna asteptand dupa ofertele diferitilor producatori de mobilier pentru interior.

Lasă un răspuns