Cu cat au crescut meseriasii si firmele de constructii preturile la amenajari interioare-exterioare in sezonul 2023?

Probabil ti-a trecut si tie pe la urechi vestea ca s-au cam scumpit si preturile mesterilor si ale firmelor de constructii. Desi ti-am aratat si anul acesta care mai sunt preturile la amenajari interioare, trebuie sa iti marturisesc ca semnalele din piata constructiilor sunt adevarate. Da, preturile au crescut si in 2023. Cu cat au crescut si care sunt manoperele cele mai afectate, o sa afli daca ramai doua minute focusat pe acest articol.

Inainte sa iti spun ce manopere au crescut simtitor as vrea sa iti aduc aminte ca inainte de asta s-a mai intamplat o nenorocire, s-au scumpit foarte mult materialele de constructii. In plus de asta a crescut si pretul carburantilor si al energiei in general. Era o chestiune de timp ca sa isi ajusteze preturile si firmele de constructii.

Cu cat au crescut preturile mesterilor

Mesterii au fost cei care au dat tonul scumpirilor. Nici nu au apucat cativa sa mareasca tarifele percepute pentru placarea cu gresie sau faianta, gletuire si zugravire, montaj usi si mobilier dar si pentru turnarea sapelor, ca imediat s-au grabit si ceilalti sa faca la fel. In acel moment nu era chiar asa mare justificarea dar multi au fost prevazatori si au pus si atunci la pret si vor mai pune. Si uite asa au ajuns bucurestenii sa plateasca de la 10 mii de euro in sus pentru renovarea unui apartament cu doua camere.  Daca ar fi sa facem o medie a scumpirilor ar rezulta o scumpire generala cu 10% fata de perioada similara a anului trecut.

Cu cat au crescut preturile firmelor de constructii

Firmele de constructii sunt cele mai vitregite in aceste vremuri ciudate. Ele trebuie sa se bata atat cu taxele si impozitele catre stat cat si cu o concurenta neloiala din parterea mesterilor care lucreaza la negru. De multe ori oamenii aleg sa renunte la firme si sa lucreze mai ieftin cu meseriasi. Din acest motiv firmele nu au marit prea mault preturile la diversele lucrari in constructiii. Cel mult 10 % este media. Dar sa vedem cum va evolua situatia si in acest an deoarece se aude ca statul va taia niste facilitati pentru aceste firme si acesti bani vor trebui colectati de undeva . De unde credeti ca vor lua firmele?

Asadar sa nu te astepti sa scada preturile la manoperele percepute de firme sau mesteri. Nu vor scadea cum nu au scauzut nici preturile materialelor de constructii. Totul se va duce in sus si nici o alta criza nu se intrevede. Pregateste-te sa scoti mai multi bani din buzunare daca iti doresti o renovare sau o amenjare a casei. Daca vrei sa scutesti niste bani te poti uita pe acest canal de youtube si vei invata niste chestii care altfel te-ar costa multi bani. Dar ai grija sa nu strici materialele. Zi frumoasa.

Lasă un răspuns