Costul la constructia unei bai (compartimentarea si indreptarea peretilor )

Va promiteam aici ca o sa va spun cat costa materialele necesare pentru constructia unei bai. Am aceste date din propria experienta. Si le am toate, pana si ultimul diblu. De ce am vrut sa stiu cat costa constructia unei bai. Daca pana acum nu ma prea interesa cat costa constructia unei bai, pentru ca nu cumparam eu materialele, acum m-a cam interesat. Asta deoarece eu am platit pentru toate materialele de constructii si restul necesare cu constructia baii. Deoarece am o baie destul de mare, facuta nu de mine, deci nu stiu cat a costat. Asa ca am decis sa imi fac o baie mai mica, langa dormitor. Asta ca sa nu mai fac drumuri mereu la baia cea mare care este un pic cam departe. Mentionez ca locuiesc la casa si baia am facut-o compartimentand o camera alaturata dormitorului.

constructia unei bai compartimentarea

Pentru a va da seama cat va costa amenajarea baii pur si simplu scadeti costurile care nu se preteaza la dvs.

Cum m-am apucat sa construiesc baia

La inceput a fost o camera goala. Putea fi folosita in orice alt scop dar am decis ca in acea camera sa fac baia. Astfel am desis ca in acea camera sa compartimentez o baie, un dressing si sa ramana si de un hol. Dupa mai multe calcule si socoteli am ales sa compartimentez peretii baii  cu BCA de 15 cm latime. Mi s-a parut destul de solida solutia si mai ieftina decat compartimentarea cu rigips.

Si asa am inceput sa compartimentez baia. A fost destul de simplu deoarece doi pereti erau deja construiti, tencuiti si nu era nevioie de alta manopera  la ei. Asa ca am cumparat BCA si adeziv pentru zidit BCA.

Pretul cu zidirea BCA-urilor cu adeziv

Am platit 4,7 lei pe bucata de BCA si inca 11 lei pe sacul de adeziv pentru BCA. Am avut de zidit cam 10 mp la care am folosit 2 saci de adeziv. Peste zidurile de BCA am aplicat tencuiala cu multibat la exterior iar la interior tencuiala in doua straturi cu adeziv pentru placare gresie si faianta Ceresit CM 11. Evident am amorsat inainte. Deci in afara de nisip am platit un sac de multibat (25 lei ) si doi de CM 11 (55 lei ).

Urmeaza  sa aflati costul cu instalatia de alimentare cu apa,canalizarea si instalatia electrica

Lasă un răspuns