Ce tip de piatra decorativa naturala sa pui pe fatada

Piatra naturala este folosita in bucati mari si mici pentru a creea un aspect unic peretilor atat la interior cat si la exterior. Atunci când este combinata impreuna cu alte materiale ( lemn, sticla, fier) piatra naturala isi va arata adevarata calitate si aceea de a creea ambiente placute si peisaje frumoase si incantatoare ochiului. Placata la exterior sau la interior, piatra naturala decorativa inspira rezistenta si durabilitate iar odata cu trecerea timpului aceasta va deveni si mai frumoasa. Piatra naturala decorativa se gaseste in mai multe dimensiuni(mari, mici, medii), in diferite forme si in culori diverse. Preturile pietrei naturale variaza si se calculeaza in functie de aceste criterii.

Mereu o solutie pentru amenajarile interioare si exterioare piatra naturala poate fi utilizata pentru placarile peretilor ornamentali sau despartitori impreuna cu lemnul care ii va completa naturaletea. De retinut ar fi ca piatra naturala are o durata de viata foarte mare, deci costurile vor fi justificate. Intretinerea pietrei naturale este o joaca iar rezistenta la inghet-dezghet-umezeala o face invincibila in fata naturii dezlantuite sau a trecerii de la vara la iarna si viceversa.

Se comercializeaza în diverse culori, dimensiuni si forme. Sortimente de piatra ( naturala ornamentala, piatra decorativa, piatră naturala cioplita, placaj rustic, piatră pentru gradini sau piatra bruta nefinisata).

Tipuri de piatra naturala

Granitul. Este o roca foarte dura fiind una din cele mai folosite pietre naturale ale momentului. Permite o lustruire exceptionala iar culoarea si modelul acestuia poate varia in functie de tipul de granit oferindu-ne astfel multe optiuni de amenajare. Granitul este rigid si dens ceea ce il face ideal pentru pardoseli si glafuri atat la interior cat si la exterior. Granitul este rezistent la zgarieturi, trafic intens si la conditii atmosferice dure cu diferente mari de temperatura.

Marmura. Fiind un calcar recristalizat ,permite un grad inalt de lustruire si este caracterizata prin variatii de culoare deosebite si unice. Ca si granitul marmura se poate folosi cu succes la interior si exterior avand aceleasi calitati de rezistenta mai putin la traficul intens. Dar in zonele cu un trafic moderat, marmura poate fi folosita fara probleme.

Calcarul. Fiind o roca necristalina compusa din carbon, calcarul are o structura uniforma ce nu permite lustruirea. Se gaseste in culori ce variaza de la alb spre gri. Se utilizeaza la placari interioare si exterioare pe seminee si alte obiecte decorative masive.
Travertinul. Travertinul este o forma de calcar aparte cu mici alveole pe suprafata ce nu permite lustruirea. Se utilizeaza la fel ca precedentul tip de piatra naturala – calcarul.

Modalitati de prelucrare a pietrei naturale

Piatra naturala fasonata. Se obtine din bucati de piatra cu margini regulate.

Piatra naturala buciardata. Buciardarea pietrei se face mecanic cu ciocanele. Suprafata rezultata este rugoasa cu pori mai mari sau mai mici.

Piatra naturala slefuita. Se obtine prin slefuire pana cand piatra va avea o suprafata mata.

Piatra naturala lustruita. Procesul de lustruire a rocilor naturale conduce la obtinerea luciului de oglinda al pietrei.

Piatra naturala antichizata. Se obtine prin invechire chimica controlata. Antichizarea pietrei ii da o suprafata neregulata cu aspect de vechi, curat si antiderapant.

Lasă un răspuns