Ce tip de casa sa iti construiesti? Doar parter, cu mansarda sau cu etaj?

Visul de a avea propria casa este mai aproape daca te informezi inainte asupra aspectelor minore dar foarte importante pe care trebuie sa le stii inainte de a demara constructia unei case. Pe langa dilema costului unui mp de constructie si alte detalii despre materialele de constructii si listele de preturi la amenajari, este vital sa intelegi si sa stii ce tip de casa iti doresti pentru a alege proiectul de casa potrivit.

Apropo de proiecte de case, daca esti in cautatre de inspiratie  si vrei sa vezi tot tipul de case, iti recomand IdeiCase.com, un site de unde am mai preluat cateva modele de case si pe acest blog. Doar vizualizand cat mai multe modele de case cu parter, mansarda sau etaj poti sa iti gasesti proiectul de casa potrivit.

Dar sa revenim si sa vedem ce casa ti s-ar potrivi. Si nu o sa te intreb nimic, doar o sa spun cui se potriveste o casa doar cu parter, cu mansarda sau cu etaj. Unde te regasesti mai multe acolo sa cauti proiectul de casa favorit .

Casele doar cu parter. Sunt la mare cautare printre familiile cu doi sau trei membri. De obicei se cauta casele doar cu parter a caror suprafata utila nu depaseste 90 mp. Au camerele relativ mici si foarte rar proiectul prevede si o a doua baie. Un model de casa foarte iubit de catre cititorii blogului este aceasta casa mica ce poate fi construita cu un buget de austeritate. De regula se construiesc pe parcele de teren mici, sub 500 de mp. Insa am intalnit si situatii in care beneficiarul avea un teren intins pe care a construit o casa doar cu parter.

Casele cu masarda. Sunt cele mai cautate si construite tipuri de case. Sunt dorite in special de familiile tinere cu dou sau chiar mai multi copii. Am observat o tendinta de a cere proiecte de case cu mansarda care sa includa si un garaj. De obicei aceste case au o compartimntare tipica, cu un living oom mare la parter si cu bucataria open space. Mansarda este intotdeauna destinata dormitoarelor care poti fi 3 sau 4, in functie de dimensiunea casei. In general se construiesc case cu mansarda cu suprafata utila de 120-140 metri patrati. Daca te incadrezi in tipologia viitorului proprietar de casa cu mansarda nu uita sa arunci un ochi pe acest model de casa cu mansarda.

Casele cu etaj. O categorie mai aparte doreste sa isi construiasca o casa cu etaj. Desi, teoretic, o casa cu mansarda nu difera foarte mult de una cu etaj, exact acele diferente conteaza pentru cei care isi doresc o casa cu etaj. Unii oameni chiar nu pot suporta sa locuiasca intr-o camera cu tavanul inclinat si prefera sa mai bage putin mana in buzunar si sa isi construiasca o casa exact pe gustul lor. Adica o casa cu etaj. Oricum, majoritatea proiectelor de case cu etaj sunt de peste 150 metri patrati suprafata utila. Daca au si garaj incorporat vor depasi lejer 200 de metri patrati. Cei mai interesati de constructia unei case cu etaj sunt cei care au un anumit statut in societate si o suma frumusica de investit intr-un astfel de proiect.

Asadar, tu ce tip de casa iti doresti? Cu parter doar sau cu mansarda?  Ori casa cu un etaj sau chiar mai multe? Lasa un comentariu mai jos.

 

Un comentariu

  1. Cit mar costa și pe mine o casa cu mansarda și garaj 100 mp

Lasă un răspuns