Ce inseamna purificarea apei prin osmoza inversa?

Datorita sistemelor de osmoza inversa se poate obtine o apa pura. Acest tip de sisteme sunt capabile sa filtreze in jur de 99.8% din impuritatile organice si anorganice. Pentru ameliorarea gustului si proprietatilor apei de la robinet, sistemele de osmoza inversa au drept standard in ultima etapa un filtru menit sa remineralizeze, sa redea mineralele naturale ale apei.

Sistemele de osmoza inversa sunt considerate cele mai complete si mai eficiente sisteme de filtrare, sunt folosite inclusiv pentru filtrarea nitratilor, nitritilor, pesticidelor si insecticidelor. Osmoza inversa reprezinta o tehnologie de filtrare utilizata cu scopul de a se elimina in proportie de 99.8% impuritatile dar si sarurile dintr-un lichid.

Acest lucru se obtine cu ajutorul unei membrane osmotice, cu alte cuvinte inima sistemului de filtrare. Dupa o serie de prefiltre ce au drept rol eliminarea impuritatilor si substantelor chimice din apa, lichidul va ajunge la membrana de osmoza inversa, aceasta din urma filtrand apa de substante ce au o grosime de pana la 0.0001 micrononi. Dupa incheierea acestui proces, pentru ameliorarea gustului si proprietatilor naturale, majoritatea sistemelor de osmoza sunt dotate cu un filtru de minerale, menit sa redea apei mineralele extrem de benefice organismului uman.

Pentru ca procesul de osmozare sa fie complet este nevoie de o presiune de intrare a apei in instalatia de osmoza de minim 2 bar. In cazul in care nu exista aceasta presiune de intrare minima, va trebui sa achizitionati un sistem de osmoza cu o pompa de presiune inclusa. Spre deosebire de sistemul de osmoza inversa, sistemul de filtrare prin ultrafiltrare, va filtra dimensiuni ale particulelor de pana la 0,001 micrononi.

Apa obtinuta prin procesul de osmoza inversa este o apa pura, apa pura in cel mai adevarat sens al cuvantului, recomandata tuturor persoanelor care vor sa aiba un stil de viata sanatos.

Lasă un răspuns