Ce culoare sa aiba fatada unei case urbane?

O carte de vizita pentru casa noastra, fatada este un element foarte important pentru o amenajare. Dar si culoarea sa. Numeroase culori exista pe piata, culori care se pot adapta stilului interior al casei urbane, stilului orasului in care locuiesti sau orientarii casei. Cel mai bine ar fi sa mizezi pe o culoare in tonuri eleganta, o culoare atemporala. Culorile naturale cu un acoperis si ferestre in nuante inchise sunt si ele o alegere potrivita.

Iata cateva idei care sa te inspire.

Daca vrei o nota de optimism, un amestec de stiluri si culori profunde, alege culorile puternice care sa iti animeze fatada casei urbane mult prea monotona. Un roz puternic si un galben sofran de exemplu.

Rosu contra austeritatii. Este dinamic si plin de caldura si arata minunat alaturi de tuse de culoare mai deschise.

Pentru o casa cu o arhitectura mai contemporana, albul va contrasta de minune cu peretii acoperiti cu lemn. O alegere simpla dar extrem de eficienta.

fatada casa alba

Daca vrei o fatada care sa te duca cu gandul la natura, trebuie sa mizezi pe texturi brute si culori care sa te duca cu gandul la natura. Adica verde, gri, alb sau bej.

Fatadele in nuante deschise sunt foarte in voga pentru o casa urbana. Roz pudrat, bej, gri sau albastru deschis… culorile pastelate au vantul in pupa atunci cand vorbim despre fatade.

fatada crem

Nuantele de nisipiu sunt si ele foarte interesante pentru casa. Poti crea cele mai interesante contraste cu gri, cu alb sau chiar cu bordo sau rosu.

Lasă un răspuns