Cat costa construirea unei bai (instalatia sanitara / electrica si canalizarea )

Construirea unei bai necesita foarte multe etape. Va povesteam in articolul precedent cat am cheltuit cu compartimentarea baii. Acum urmeaza sa aflati cat costa instalatia sanitara de apa calda si rece, instalatia de canalizare, instalatia electrica, coturi, cotulete, mufe dar si turnarea sapei si aducerea baii pana la stadiul de incepere a placarii cu faianta si gresie.

E cale lunga pana la finalizarea baii…

instalatie PPR la baieOdata compartimentata baia am inceput, dupa ce in prealabil am facut o schita si am calculat unde o sa vina fiecare obiect sanitar, sa fac santuri in pereti si pardoseala pentu a baga tevile de apa si canalizare. Am decis ca tevile sa fie toate ascunse si pentru asta , alimentarea cu apa calda si rece trebuia facuta din PPR de 20 cu insertie de aluminiu.

Asa ca am bagat rotopercutorul in priza si am atacat betonul cu dalta si spitul. Mai greu a fost cu scurgera de canalizare deoarece am fosa septica si amplasamentul baii este in centrul casei. Am avut de furca pana am dus teava pana la fosa. Dar am dus-o. Si cu aducerea alimentarii cu apa a fost de furca dar cu ajutorul unei tevi dinainte lasate pe sub casa am alimentat cu apa baia.

Ce am facut pentru a aduce baia mai aproape de adevar…

Deci, am facut instalatia din PPR  (polipropilena cu insertie de aluminiu de 20 mm ), am pus toate mufele  unde trebuiau sa vina  robinetii pentru wc, dus, chiuveta, masina de spalat si am conectat  toata instalatia pentru a verifica daca sunt scurgeri. Nu erau. Am probat si canalizarea daca preia bine apa si daca functioneaza bine si  apoi am astupat tevile in perete iar peste cele din pardoseala am turnat sapa de egalizare. Nu mai era cale de intoarcere.

Concluzie cu costul la construirea unei bai

Inauntrul baii am lasat loc de un vas wc, de un dus, de o chiuveta iar in dressing-ul rezultat din compartimentarea camerei am lasat loc pentru masina de spalat. Apa calda o sa fie incalzita de un boiler electric pentru care am lasat loc de priza cu siguranta separata. Am mai tras cabluri electrice pentru un ventilator, pentru priza de la oglinda, pentru becul de la oglinda si pentru becul din tavan.

Pretul final incluzand toate acestea a fost :

-Instalatia din PPR a costat 150 lei

-Instalatia de canalizare 200 lei

-Instalatia electrica 50 lei

-Sapa 50 lei

Urmeaza sa aflati cat a costat baia cu usa montata si pregatirea baii pentru inceperea placarii cu gresie si faianta. Ma refer la pregatirea finala a peretilor, amorsare, aplicare hidroizolatie, sapa autonivelanta.

Lasă un răspuns