Case construite in graba Greseli de evitat

Construim, noi romanii, case foarte repede. Nici nu trece luna si constructia casei este gata. Ba unii, mai rapizi, dau casa la cheie, de la cota zero pana la finisajele interioare, in o luna si ceva. Si eu, si unii dintre dvs, cei care cititi pe blogul DinConstructii.com, ne miram si ne intrebam cum este posibil asa ceva. Eu cred ca a construi o casa in graba atrage de la sine si parcurgerea unor greseli care in mod normal nu ar trebui sa apara. Mai jos o sa expun cateva greseli care ar trebui sa fie evitate cand construiti casa.

Saparea fundatiei la o adancime mai mica decat prevede proiectul casei. In mod normal casa se construieste dupa proiect. Dar unii mesteri se cred ei mai destepti decat arhitectii si fac fundatia mai mica decat prevede proiectul. Si ne miram de ce se crapa cate o casa nou construita. Deci  respectati proiectul.

Turnarea sapei de nivel pe pamantul netasat si fara a pune folie. Cu toate ca bine ar fi ca sub sapa sa avem polistiren extrudat va recomand ca macar tasarea pamantului sa se faca bine si sa puneti folie de plastic. Nu neglijati acest aspect.

Zidirea fara a pune membrana bituminoasa pe fundatie. Daca vreti ca sa aveti umezeala in casa si sa aveti trai cu mucegaiul si cupercile va recomand sa omiteti sa folositi membrana bituminoasa. No, puneti carton pe fundatie.

fatada placata gresit

Termoizolatia insuficienta si incorecta a locuintei. S-a dus de mult perioada cand placam orice cu polistiren de 5 si ziceam ca am facut treaba. Si nici dibluri nu prea se dadeau  desi ele tin fatada. Gata, acum s-au reglat apele si fara minim polistiren de 10 cm grosime pe fatada, placat corect, nici ca se poate. Minim.

Montajul tamplariei exterioare. Si aici era termopanelor de orice fel a apus. Doriti calitate ? Platiti pentru termopane de calitate fabricata cu profile de la patru camere in sus. Atentie si la tipul de sticla folosit la fereastra termopan. Nu mai luati tot ce este eften de pe piata.

Aceste aspecte mi-au venit in minte acum. Pentru alte sfaturi din constructii va mai astept aici.

Lasă un răspuns