Casa doar cu parter spatioasa si frumoasa. Are 3 dormitoare, un living imens si garaj

Pentru iubitorii de case pe un singur nivel acest proiect de casa poate fi chiar locuinta pe care o cautau de atata vreme. Are o suprafata generoasa si este gandita sa gazduiasca o familie numeroasa. Ramai doua minute aici si vei vedea foarte multe imagini reale din exterior si interior dar si planul cu compartimentarea interioara a acestei case doar cu parter. Si, deoarece a devenit deja o cerinta obligatorie din partea voastra, voi aborda si subiectul pretului la rosu si la cheie al acestei frumoase case.

Are suprafata utila de 157,45 metri patrati si este compusa in principal din 3 dormitoare, doua bai, o bucatarie, un living room foarte spatios si  un garaj. Evident, mai sunt si alte incaperi pe care le poti descoperi si singur privind planul parterului. Casa aceasta are amprenta construita la sol de 14,5 cu 17 metri si poate fi construita pe un teren de minim 400 mp cu o deschidere la drum de 20 metri.

Plan parter. Intrarea se face prin intermediul unui hol de 9,66 mp. De aici putem accesa garajul si camera tehnica prin partea dreapta sau putem inainta si ajungem in centrul casei, pe un alt hol, ce face legatura intre zona de zi si zona de noapte. Zona de noapte este compusa din trei dormitoare, cel mai spatios avand suprafata de aproape 17 mp. O baie de 6 mp deserveste aceasta zona.

In partea stanga se afla o fabuloasa zona de zi formata dintr-o bucatarie open space de 14 mp si un living room de 40 mp. Din living room se poate iesi pe o terasa exterioara. O baie mica in suprafata de 2,9 mp deserveste aceasta parte a casei.

Proiectul propune constructia acestei frumoase case doar cu parter folosind blocuri ceramice Porotherm de 25 cm latime, zidite pe o fundatie din beton armat. Peste parter va fi turnata o placa din beton armat iar podul poate fi folosit pentru depozitare. Izolatia exterioara este din polistiren expandat grafitat de inalta densitate cu grosimea de 20 cm.

Poze din exterior.

 

Poze din interior.

Cost constructie. Inainte sa va spun costul acestei case vreau sa va atentionez asupra faptului ca pretul afisat este cel platit de catre beneficiarul acestei case adunand banii platiti pe manopera si materialele de constructii. Daca intentionati sa va construiti o casa asemanatoare, poate folosind chiar acest proiect de casa, trebuie sa luati in calcul si celelalte costuri conexe constructiei unei case, cum ar fi terenul, utilitatile si amenajarea peisagistica a curtii. La rosu, pretul platit de beneficiar, a fost de 72.000 de euro la care s-au mai adaugat inca 70.000 de mii  de euro pentru a construi aceasta casa la cheie. Asadar, costul total al acestei case de 157 mp a ajuns la 142 mii euro.

Tinand cont ca preturile la manopera unui mp de constructie la rosu sau la cheie au tot crescut, dar si de faptul ca materialele de constructii necesare constructiei unei case nu sunt tocmai ieftine, tind sa concluzionez ca pretul este unul realist si corect. Voi ce parere aveti? Lasati un comentariu mai jos.

sursa: archon.pl

8 comentarii

  1. Foarte bun pretul. Am construit dupa acelasi proiect, cu mici schimbari si m-a costat aproximativ 100000€.

    1. Salut ma intereseaza si pe mine ma poti contacta pe fb

  2. Salut poti sa imi dai detalii ma intereseaza si pe mine acest proiect

  3. Foarte bune articolele si estimarile de pret, proiectele de asemenea foarte bine gandite.Daca cei care deja au construit ar putea sa faca si ceva recomandari ale firmelor de constructii ar fi nemaipomenit.
    Toate cele bune!

  4. Bună seara, ma interesează și pe mine acest proiect. Cei care au construit ce părere au sunt mulțumiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *