Amenajeaza-ti casa in stilul traditional romanesc

Fiecare familie are istoria ei, la fel cum fiecare locuinta isi pastreaza secretele pe masura ce trece timpul. Tu ce stil de amenajare preferi pentru casa ta?

Intrucat nu doar energia persoanelor care isi petrec timpul in interiorul incaperilor din casa ta, ci si modul in care totul este amenajat joaca un rol foarte important asupra rezultatului final (si implicit, asupra impactului pe care orice vizitator il are atunci cand paseste pragul locuintei tale), este imperios necesar ca stilul de amenajare pe care il utilizezi in amenajarile interioare sa fie foarte bine delimitat.

Pentru a-ti face alegerea mai usoara (din zecile de stiluri pretabile designului de interior), ne-am gandit ca astazi sa facem impreuna cunostinta cu stilul traditional romanesc, cel pe care bunicii si strabunicii il urmau cu incredere. Acestea fiind spuse, daca esti curios sa descoperi mai multe despre stilurile de amenajari interioare ramai cu noi sa vedem impreuna cum putem amenaja o casa in stil pur traditional romanesc !

Grinzi mari din lemn. Intr-o casa tipic romaneasca, grinzile din lemn sunt nelipsite. De altfel, putem spune ca acestea este laitmotivul stilului de amenajari interioare pur romanesc, intrucat la casele de la tara (bineinteles, cele care nu au renovari recente) se pot observa cu usurinta in locuintele oamenilor.

Pardoseala. Daca stilurile mai recente si mult mai moderne pledeaza pentru utilizarea tehnologiei si a aspectelor cat mai minimalistice si futuriste, stilul pur traditional romanesc se caracterizeaza prin parchetul din lemn masiv. In cazul in care nu este tocmai ceea ce iti doresti, ai putea pastra stilul romanesc si in locul lemnului masiv sa utilizezi travertin sau chiar piatra naturala. Bineinteles, ultimele doua optiuni sunt viabile doar daca utilizezi un sistem de incalzise instalat sub pardoseala, astfel incat rezultatul sa fie unul demn de confort.

Peretii. Venind vorba de pereti, in general acestia pot fi incarcati sau lasati liberi, astfel incat sa iasa in evidenta grinzile din lemn. In acest sens, este foarte recomandat sa nu puneti un strat extrem de puternic de lac peste, intrucat luciul nu se potriveste sub nicio forma cu stilul de amenajari interioare traditional romanesc. In schimb, este de preferat sa utilizati cat mai mult lemn, piatra si accesorii de design interior specifice, precum sunt tesaturile vechi sau chiar covoarele care au mai bine de 100 de ani. De asemenea, trebuie sa iei in calcul ca in cazul in care vrei sa achizitionezi acum toate elementele rustice, vei fi nevoit sa scoti din buzunar sume destul de mari intrucat marea majoritate au o valoare sentimentala incomensurabila.

Lasă un răspuns