Amenajarea unei garsoniere de 20 de metri patrati

Spatiile mici si inchise sunt deseori sursa claustrofobiei. Atunci cand aceste caracteristici se regasesc in locuinta pe care o detinem sau in cea in care stam cu chirie, este imperios necesar sa optimizam spatiul, in asa fel incat sa facem mult cu putin. Pentru acest lucru, cel mai bine este sa gandim fiecare miscare inainte sa actionam si, pe de alta parte, sa intelegem ca nu spatiul mic este problema, ci modul in care il utilizam. In cazul in care te afli intr-o situatie asemanatoare, tine minte urmatoarele sfaturi!

Culori luminoase. O garsoniera in care exista culori luminoase are deja 10 metri patrati in plus. Iluzia conferita este binevenita, dat fiind faptul ca spatiul este mult mai aerisit si mult mai bine optimizat.

Mobilier in linii drepte. Contrastele geometrice nu sunt neaparat cea mai buna optiune pentru un spatiu redus, motiv pentru care o garsoniera de 20 metri patrati incadreaza perfect un mobilier in linii drepte, fara a da impresia unor dimensiuni mult sub ceea ce, de fapt, ai necesita.

Nu uita de aspectul modern. Nota de inovatie este data de un aspect modern, respectiv de mobilierul inteligent prin care poti incorpora toate cele necesare. Pe scurt, aceste corpuri sunt efectiv multifunctionale, ceea ce inseamna ca vei putea utiliza intotdeauna unul cu mai multe scopuri. Spre exemplu, un dulap ar putea fi ascuns usor in spatele unei perdele, insa el insusi ar putea sa ascunda un pat care se rabateaza din partea superioara a dulapului.

Sa luam in calcul necesitatile de ordin practic. Orice loc lasat liber trebuie utilizat, in special daca spatiul disponibil se rezuma la doar 20 metri patrati. Cu toate acestea, este imperios necesar ca anumite elemente de ordin practic sa nu fie trecute cu vederea, cum este insusi biroul. In cazul in care, din calculele facute, acesta nu se incadreaza deloc in spatiul disponibil, il vei putea muta pe hol, insa cu marja de eroare ca si acesta sa nu impiedice trecerea usoara dintr-un punct in altul.

Baia. Daca locul in care dormim dispune de doar 20 metri patrati, baia este incaperea care trebuie sa fie mult mai bogata si sa dea o nota de culoare locuintei. Astfel, este recomandat ca, in ciuda faptului ca ar putea sa fie o alegere riscanta, acest mic loc sa fie extrem de incarcat, pentru a ne imbogati privirea.

Lasă un răspuns