Adeziv gresie si faianta ideal pentru placari la interior si exterior

Alegere adeziv gresie si faianta bun

O sa va prezint aici cateva informatii despre adezivi fabricati de acelasi producator urmand ca pe viitor sa revin cu tipuri de adeziv pentru faianta si gresie fabricati de alti producatori.

Amenajarea cu gresie si faianta necesita folosirea unui adeziv bun. Dar cu atatea marci de adeziv gresie si faianta pe piata, la cele mai variate preturi, este chiar greu sa alegem adezivul potrivit. Din experienta proprie o sa va prezint cateva impresii, cu dezavantaje si avantaje, despre cateva adezivuri pentru placari gresie si faianta care sunt cele mai intalnite si folosite de catre constructori.

Adezivul pentru gresie si faianta placata la interior Ceresit CM 9

Acest adeziv este arhicunoscut si este printre primele tipuri de adeziv aparute pe piata.Ideal la interior, la un pret bun, acesta este  in topul vanzarilor chiar si astazi. Avantajele  CM 9 sunt pretul mic, calitatea materialelor din care este fabricat si usurinta cu care poate fi indepartat dintre rosuri inainte de chituire. Totusi CM 9 nu este recomandat la placari exterioare si nici folosirea acestuia pe suprafete flexibile cum ar fi polistiren sau rigips. Nici la gresia si faianta portelanata nu este recomandat.

Adezivul pentru gresie si faianta Ceresit CM 11

CM 11 este fratele mai mare al lui CM 9. Doar ca acest adeziv se poate folosi si la exterior. La interior este si mai bun avand o oarecare flexibilitate. De exemplu eu mi-am placat o baie cu Ceresit CM 11 si sunt foarte multumit. Acest adeziv nu este indicat pentru placarile cu material portelanat sau pentru marmura,garanit etc. Este mai scump ca si CM 9 dar mai bun.

Adeziv gresie si faianta CM 17 tot de la Ceresit

ceresit cm 17 adezivAcesta este regele celor doua tipuri prezentate mai sus. Pentru cativa lei in plus, daca o sa il folositi,o sa aveti o placare indestructibila. Si nu glumesc deloc. Daca nu curatati imediat surplusul ce iese printre rosturi si o lasati pe a doua zi o sa vedeti ca o sa se curete greu. Sau deloc. Cu acest adeziv foarte flexibil puteti placa piatra atat la interior cat si la exterior. Toate tipurile de gresie si faianta sunt acceptate. De asemena se poate folosi ca si adeziv pentru granit, travertin si marmura dar cu conditia ca sa fie bucati mici si neaparat in interior.

Mai sunt si alte tipuri de adezivi pentru placari de la aceasta firma despre care o sa vorbim altadata.

In concluzie va sfatuiesc sa cumparati adezivul numai dupa ce aveti achizitionata gresia si faianta sau in functie de recomandarile pentru placare facute de producator. Nu faceti compromisuri gandindu-va ca o sa economisiti daca cumparati adezivi mai ieftini. Fiti smart si o sa aveti de castigat.

 

3 comentarii

  1. Dupa parerea mea cel mai bun adeziv pentru placat gresie si faianta este cm 17 .E mai scump si dupa cum ai spus se curata greu dar placa de faianta nu se mai dezlipeste in veci.Am folosit la interior cm 17 si e mai bun ca cm 11 .

    1. Author

      Am zis si eu asta despre Ceresit CM 17 dar sa nu neglijam si adezivul CM 11.Este foarte bun si rezistent iar ca si pret este ok.Ma uitam zilele astea la cat costa un sac de CM 17 si era cam 65 lei.Un sac de cm 11 ERA 25 LEI .

  2. Pentru toti cei care vor sa isi placheze interiorul si exteriorul, recomandarea mea este sa ia un adeziv de calitate pentru ca lucrarea sa iasa perfect.

Lasă un răspuns