4 trucuri pentru transformarea mansardei in spatiu de joaca pentru copii

Stiai ca cei mai multi dintre noi considera mansarda drept cel mai intim spatiu din locuinta lor? Nici nu e de mirare deoarece la mansarda avem parte de cea mai putina  galagie si de de cea mai apreciata lumina naturala. Indiferent daca deja mansarda ta  este deja locuita sau inca esti in cautare de noi idei, ne-am propus ca astazi sa realizam doua lucruri in acelasi timp – unul, sa mobilam mansarda si doi, sa o amenajam in calitate de loc de joaca pentru cei mici.

Acest spatiu nu este doar foarte sigur, insa confera totodata simtul unei incaperi de poveste care ii va face pe cei mici sa se bucure foarte tare de casa in care locuiesc. Acestea fiind spuse, in cazul in care esti in cautare de surse de inspiratie viabile, ramai cu noi si descopera cum sa amenajezi mansarda drept loc de joaca pentru cei mici!

Joaca-te cu culorile la mansarda. Pentru a fi un loc de joaca perfect pentru copii, mansarda trebuie sa dispuna de pereti deschisi la culoare. Nuantele calde si pastelate te vor ajuta sa introduci mai multe corpuri de mobila indiferent de spatiul de care dispui, iar asta fara ca incaperea sa para incarcata. Bineinteles, culorile sunt pretabile atat pentru pereti cat si pentru piesele de mobilier.

Bucura-te de lumina naturala venita prin ferestrele pentru mansarda. Mansarda ar putea fi catalogata drept cea mai bine luminata incapere din casa ta, datorita ferestrelor din acoperis. Totusi, pentru zilele cu nori sau pentru noptile lungi de iarna este imperios necesar sa adaugi cateva elemente de lumina artificiala (preferabil calda), astfel incat incaperea sa fie in acord cu dorinta copiilor tai, anume ca aceasta sa fie locul lor de joaca.

Mobilier conceput pentru jucarii. Avand destinatia unui loc de joaca, mansarda ta trebuie sa abunde in jucarii de culori si forme care mai de care mai atractive. Cu toate acestea, vei avea nevoie si de corpuri de mobilier in care acestea sa stea, astfel incat copiilor tai le va fi mai usor sa le ia si sa le puna inapoi dupa ce au terminat de jucat.

Canapeaua si patul de la mansarda copiilor sa fie doar pentru ei. Pentru orice copilas, patutul trebuie sa fie in acord cu inaltimea sa. De aceea, inainte de a te uita dupa modele si forme, tine minte sa il iei si pe el la cumparaturi astfel incat sa te asiguri ca nu ii va fi foarte greu sa se urce in pat. La fel, pentru canapea se aplica aceeasi regula.

Lasă un răspuns